Optredens met      The Pink Panthers

(het gaat hier alleen om optredens waar ik zelf aan deel genomen heb)

2003 2004 2005 2006    
1 20 februari 2003 Huize "Den Berg":     
jaarlijkse carnavalsavond
Mijn debuut dus! Slechts 3 maanden ná mijn eerste toonladdertjes. Ik ben er gewoon naar toe gegaan met het idee "Geniet ervan". Wat ik kon meespelen heb ik zo goed mogelijk gedaan. Voor mijn gevoel ligt dat nu op ongeveer 50%. Prachtig dankbaar publiek overigens!
2 22 februari 2003 Kindercarnaval in Hansweert Niemand van mijn school of Hansweertse kennissen had maar enig benul van het feit dat ik sinds kort mee speel bij The Pink Panthers. Veel verrassende reacties gehad. Eerste deel verliep nog wat stroefjes; Tweede deel ging erg lekker; vooral als de "Walsmedley" en de "Amsterdamse Medley" gespeeld worden ben ik in mijn element. Een prima middagje gehad!
3 28 februari 2003 Ballywood:
een dweilbandgebeuren geor- ganiseerd door de Goese dweilband "de Sjokkers" in café Barends te Goes
Met deelname van o.m. The Pink Panthers, de Sjokkers, de Scheldedweilers, Te Zot en Vals alarm. Hele gezellige avond gehad; mijn eigen optreden ging wat moeizamer, m.n. omdat ik - door de matige verlichting - mijn muziek niet goed kon lezen; we ont- vingen "De Bolle Kees-award" voor de "meest-in-stijl-uitgedoste" dweilband.
4 1 maart 2003 opluisteren van de "ballonnen- optocht" (kindercarnaval) in Sas van Gent. Het meelopen én musiceren is weer wat anders; is me heel goed bevallen! Na de op- tocht nog wat opgetreden in enkele café's! Wederom erg gezellig! Helaas moest ik ná de gezamelijke Chineese maaltijd afhaken ivm met andere (ook leuke) plannen. Maar die kroegentocht hou ik nog wel te goed!!
5 15 maart 2003 carnavalsoptocht Ledeberg Optocht (één week na carnaval) voerde deels langs een drukke verkeersweg en door minder drukke gedeelten van de stad. Hierdoor lijk je minder gemotiveerd te raken. Het is wel leuk dat je dan wat kunt "lummelen" (experimenteren en improviseren) hetgeen dan ook uitgebreid gedaan is met bv. "Una Paloma", "Hoofdpijn" e.a.
6 28 maart 2003 Heartbreak Café   Goes t.g.v. de 25e verjaardag van één der "patrons" zijn we uitgenodigd een serenade te brengen. We hebben twee keer een kwartier gespeeld. Staand op een kleine oppervlakte klinkt het altijd weer erg goed.Onverwacht bezoek en support gekregen van Wim, Foekje, Annelies, Joeri en Ellen. (broer, schoonzus, vrouw, zoon en zijn vriendin). Erg leuk!
7 18 mei 2003 Toeterade in Dordrecht Voor dit festival hebben we ons ingeschreven in de wedstrijdklasse, wetende dat we toch wel enkele lengtes te kort zullen komen. We hadden de eer op podium D de middag te mogen openen waarna we nog 3 optredens verzorgden op andere podia. Goede dweilbands gezien deze dag. Zelf was ik erg gecharmeerd van "Tien bier, één thee" uit Raalte. Over onze groep lag deze dag een wat matte sfeer.
8 30 mei 2003 Braderie Vrouwenpolder We hebben op diverse locaties in Vrouwenpolder onze muziek gespeeld. Kenmerk van deze middag: "kwartiertje spelen - terrasje pikken", iets wat op deze zonnige dag heel welkom was. Voor mezelf heb ik lekker gespeeld. Ik ga merken dat mijn "meelopen" met de andere trompettisten af en toe omslaat naar ondersteunen en zelfs opvangen als een ander uitvalt.
9 31 mei 2003 wielerronde Wissenkerke Een herhaling van 30 mei in Vrouwenpolder. Het mooie weer ligt mij wel, maar helaas trek je daar door wel minder bekijks.
10 4 juli 2003 Bruiloftsfeest Kloetinge "Onverwachts" gespeeld op de bruiloft van Kees (trombone) zijn zus. Gasten deden lekker mee. Na afloop hebben we de bruid en bruidegom muzikaal begeleid bij het naar huis lopen.
11 5 juli 2003 Zomerfeest bij Huize den Berg Een wat matige bezetting deze middag; niettemin hebben we weer kunnen bijdragen aan een mooie middag voor de bewoners en hun familieleden. En uiteraard was het voor ons ook weer leuk en gezellig met een drietal optredens.
12 8 juli 2003 personeelsfeestje medewer- kers MacDonalds in 
Plaza te Goes.
We waren deze keer (op één man na) voltallig. Dit was direct weer terug te vinden in het niveau van ons optreden. Hoewel de aanwezige jeugd "afgestemd" was op  knal- harde electronische muziek werd er goed gereageerd op onze "dweildeuntjes". Optreden (2x) was kort maar krachtig!
13 29 oktober 2003 voorrondes WK Korfbal
te Goes
Na een vrij lange inactieve periode (als het gaat om optredens) werden we gevraagd om tijdens de pauzes en tussen de wedstrijden voorrondes WK Korfbal het publiek muzikaal te vermaken. Ook tijdens de wedstrijden hebben we gespeeld, zij het uiterst zachtjes. Op zich een goede en leuke oefening om zacht en hard met elkaar af te wisselen.
14 31 oktober 2003 "Sara" in Westkapelle. Ons optreden was een cadeautje van een zoon voor de 50ste verjaardag van zijn moeder in café " 't Raedhuis " te Westkapelle. Door de wat te krappe ruimte was onze opstelling niet ideaal te noemen. Niettemin: voor onszelf hebben we wel lekker gespeeld! Een rustig publiek, maar bij onze "mee-doe-deuntjes" werd er toch nog wel ingehaakt.
15 1 november 2003 Dweilbandfestival in 
Bergen op Zoom
Helaas een wat matig dweilbandfestival; Het was meer "bandjes kijken" dan feest maken. Ook de bandkwaliteit viel wat tegen. Enkele PP's dachten met weemoed aan Westdorpe waar we ook in hadden kunnen schrijven. Volgend jaar dan maar weer!
16 11 november 2003 elfde-van-den-elfde
Café Barends in Goes
Begeleid door drie dweilbands (PinkPanthers, Te Zot en Vals Alarm) is deze avond (de-elfde-van-de-elfde) het motto van komend carnaval bekend gemaakt, te weten: "Me maeke d'r een potje van". Deze avond presenteerden we ons nieuwe lied "Het ruisen der golven", wat met algemeen enthousiasme is ontvangen!
17 15 november 2003 mega-kroegentocht in 
Sas van Gent
Onder aanvoering van de Sasse Raad van 11 trokken we van kroeg naar kroeg en speelden daar en onderweg een aantal deuntjes. Gezellige sfeer, hetgeen veel beloofd voor de komende carnaval. Dan zijn wij er het hele weekend te vinden! Minpuntje: ik ben mijn enige echte "Pink-Panthers-petje" kwijt geraakt! Waarschijnlijk hangt die nu als trofee in de Shoarma-tent waar we nog even geweest zijn!
18 27 november 2003 Sinterklaasbal
"huize den Berg - Goes
Weer een enthousiaste groep mensen die The Pink Panthers, Sinterklaas en de Pieten ontvingen. Mijn enthousiasme ging bij "Una Paloma Blanca" iets te ver, terwijl dat van Kees en Rinie bij "Ruisen der golven" bijna geheel achterwege bleef. In ieder geval hebben wij de bewoners en hun familie en begeleiders weer een aangename avond kunnen bezorgen.
19 28 november 2003 Heartbreak Café   Goes t.g.v. twee 40 - jarigen hebben we hier "laat op de avond" nog een paar riedeltjes weggegeven. Kort maar krachtdadig optreden.
20 6 december 2003 Sporthal - Kapelle Na een aantal wisselingen in tijd van optredens zijn we rond 22.30 uur aan de beurt om een "benefiet - optreden" te verzorgen tijdens de sponsor-avond georganiseerd door Nel. Opbrengst komt geheel ten goede aan aidspatiënten in Brazilië. Deze avond onder meer ook een optreden ook Marion van Iwaarden.
21 22 december 2003 Personeelsfeestje in Middelburg Op een personeelsfeestje in een horecagelegenheid op het Damplein in Middelburg hebben we twee keer 20 minuten (er is nog nét niet geklokt) gespeeld met minimale bezetting maar niettemin maximale inzet! Wat mij betreft wel een leuke afsluiting van dit jaar voor onze band. Weerzien op 5 januari 2004 bij de nieuwjaarsborrel.
22 7 februari 2004 Bonte Avond in Putte Deze avond was bedoeld als "warming - up" voor het komende carnaval. Naar mijn idee begon "het echte werk" pas met "De Hazelnoten" uit Heerle. Geweldig volume én goed gespeeld met een te maffe bekkeniste! De daarop volgende "Papknauwers" uit Wouw waren ook zeer acceptabel. Zelf hebben we ook een geweldig optreden verzorgd! Swingend tot in al onze botten en muzikaal een zeer afwisselend programma gebracht van vlotte "twisters" als Rock around the clock, en: Proud Mary, de lekkere meedeiners ruisen der golven en Walsmedley en het speelse hondje van de slager en singing in the rain.
23

12 februari 2004

Carnavalsbal Huize den Berg. De "carnavalskop" is er weer af! Samen met de Raad van Elf hebben we de bewoners van Huize den Berg ongetwijfeld weer een mooie avond bezorgd. Het enthousiasme was weer als van ouds: de maat slaan, meehossen, zingen, maar vooral: erbij horen!
24 14 februari 2004 Kindercarnaval in Hansweert In Hansweert begint carnaval al jarenlang één week eerder dan elders. En ook al jarenlang zijn The Pink Panthers daar van de partij. We hebben ons al weer een beetje "los kunnen spelen" voor het komende weekend: de "Alpenexpress" loopt inmiddels als een trein, evenals "het ruisen der golven"; en zelfs de "Bauermix" begint al wat vorm te krijgen.
25 19 maart 2004 Heartbreak Café   Goes Sponsor van The Pink Panthers - Erik Weezepoel - nodigt vandaag vrienden en kennissen uit om met hem zijn 26e verjaardag te vieren en het 3-jarig bestaan van zijn zaak. Gezellige avond gehad opgeluisterd door de “Grandpa’s Nick Session band” en zangeres Marion van Iwaarden (voorheen van o.m. 2 Unlimited). Zelf hebben we ook nog acte de présence gegeven met een kort maar gezellig optreden. Verrassing van de avond: na 01.00 uur kwam zanger Pascal Jacobs (Bløf) de tent binnen en bracht ook nog enkele covers ten gehore (waaronder "With a little bit help from my friends")
26 17 april 2004 Goes - Westhavendijk t.g.v de ZLM- TOUR is onze band gevraagd voor een twee-uur durend optreden; de weergoden waren op onze hand: lekker weer om buiten "een deuntje te doen." Het geheel was af en toe wat rommelig van opzet; één of twee nummertjes spelen, biertje drinken, stil zijn voor de speaker, etc. 
27 24 april 2004 Renesse - Slot Moermond Tijdens een bruiloft dienen wij twee keer "de stille ruimte" op te vullen, als de genodigde band voor deze avond pauze moet houden. We hebben hier een heel geslaagd optreden verzorgd, met wat meer nummers "English Style", aangezien de bruid een Engelse was. Publiek deed enthousiast mee en had veel waardering voor het optreden. Op verzoek van de bruid ook nog "our favourite songs" gezongen (er was eens.....)Ondanks de korte en late optredens, niet al te dicht bij huis, tóch een gezellige avond gehad.
28 20 mei 2004  Vrouwenpolder - Braderie Evenals vorig jaar de braderie opgeluisterd met straat- en podiumoptredens. Hoewel niet geheel compleet (m.n. 2e trompetters waren er nauwelijks) hebben we een zeer behoorlijk optreden afgeleverd. Deze keer met een wat hoger "wals-gehalte", maar dat wist het publiek wel te waarderen. Het eerste optreden (bij het "Pannekoekenhuus") leverde zowaar meteen een nieuwe uitnodiging op: deze keer voor een mooi sportevenement in de provincie, waarover later meer.
29 6 juni 2004 Hulst Dweildag "Een wat jammerlijk optreden"! Hoewel het weer uitstekend meewerkte (lekker zonnig terrassenweer) was ons optreden bij tijd en wijle wat droevig. Het eerste optreden (bij de Gentse Poort) was muzikaal niet zo slecht, maar ontbeerde alle publiek. "Spelen voor de kat z'n kont" geeft geen motivatie! Op het hoofdpodium was het half/half; mede door het ontbreken van enkele routiniers kwamen de trompettisten niet helemaal uit de verf. Het derde optreden op het pleintje bij de Meerpaal, was nog het beste! Het laatste optreden (bij de bioscoop) hadden we beter achterwege kunnen laten! Wat een armoe! Hebben we in ieder geval (bij kenners) geen naam meegemaakt! Volgende keer "Zeeuws-Vlaanderen" (10/07 - Sas van Gent) moeten we onze punten maar weer terug gaan winnen. Overigens: 30 dweilbands in dit kleine stadje was wat mij betreft een beetje "overdone". 
30 10 juli 2004 zomercarnaval Sas van Gent

Het begint er op te lijken dat The Pink Panthers inmiddels een plaatsje hebben veroverd in de harten van de Sassenaren. Andersom is het in ieder geval wel zo: The Pink Panthers komen graag naar Sas van Gent, de plaats waar het altijd wel feest lijkt!Op zaterdag 10 juli traden we aan voor het zomercarnaval!Gestart met een heuse hoosbui, maar een kwartiertje later toch "lekker droog" kunnen optreden! En het was weer als van ouds. Ook het "jammen" achteraf met "Tandsjen bei" uit Westdorpe viel in de smaak.

31 21 augustus 2004 Yerseke mosseldag We zijn uitgenodigd om mee te varen en te spelen op een mosselkotter van Vette. Ons eerste optreden na de zomervakantie en we spelen alsof we nooit één maand vakantie hebben gehad. Goeie ambiance, vlotte nummers gespeeld, meegedeind op "het ruisen der golven" kortom: een goed optreden gehad, waarschijnlijk beloond met............... een reisje naar Wales! Maar daarover later!
32 4 september 2004 Berefeesten Baarland Gezellige boel in de feesttent van Baarland. Vanaf de eerste klanken kwam het feest op gang  met polonaises en dans. Daar ga je als band ook lekkerder van spelen. De uitnodiging voor volgend jaar ligt er weer al! En als we kunnen....zijn we er!
33 5 september 2004 Nazomerfestival - samenzangmiddag
Middelburg
Temidden van diverse koren waren we wel even de vreemde eend in de bijt. Maar naar we later hebben vernomen werd deze afwisseling in het programma goed gewaardeerd door het aanwezige publiek. Tesamen met een koor  brachten wij "De klok van Arnemuiden" (speciaal voor deze dag ingestudeerd) en "heb je eventjes tijd". In een tweede optreden kwamen de kinderen op het podium om mee te zingen en te dansen. Helaas konden we door tijdgebrek deze sessie niet helemaal af maken!
34 11 september 2004 Berefeesten Baarland Gezellige boel in de feesttent van Baarland. Vanaf de eerste klanken kwam het feest op gang  met polonaises en dans. Daar ga je als band ook lekkerder van spelen. De uitnodiging voor volgend jaar ligt er weer al! En als we kunnen....zijn we er!
35 24,25,26 september 2004 Bangor - Wales Uniek weekend in het bestaan van The Pink Panthers. Voor het verslag klik hier
36 22 oktober 2004 Lampionnenoptocht - Arnemuiden Een avondwandeling als begeleiding van de lampionoptocht. Dat betekent dus zelf voor je "verlichting" zorgen. Veel creatieve ideetjes gezien bij de collegabandleden: van petten voorziene lampjes tot zaklantaarns op de trompet gemonteerd. Sfeervolle tocht met als afsluiter - hoe kan het ook anders - "de klok van Arnemuiden"
37 6 november 2004 jubileum Tandsjen Bei
Westdorpe
Zoals (bijna) altijd "aan d'n overkant": gezelligheid, drank, meezingen en dweilen en een sfeertje van "doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg". Prima optredens gezien van de diverse (gelegenheid)bandjes. Ook ons optreden werd weer met veel applaus ontvangen! 
38 11 november 2004 "elfde-van-de-elfde"
Goes.
Wat mij betreft een matte vertoning; kwartiertje optreden en dat was het; weinig sfeer; waren dan ook allemaal om 23.15 uur al weg. Beetje jammer toch wel.
39 15 januari 2005 Wagenbouwersbal 
Sas van Gent
Opnieuw een optreden t.g.v. het carnaval in Sas van Gent. Na een "indrinkertje" startten we in het Narrenhof  (Schipperscafé). We speelden hier voor de eerste keer "Hollywood - Nights" voor het publiek en dan ook nog als startnummer. En het stond meteen als een huis!! De avond kon - muzikaal gezien - niet meer kapot. Verder nog enkele optredens verzorgd in café Reseda.
40 4,5 en 6 februari
carnaval 2005
Goes , Sas van Gent en 
's Heerenhoek
Voor een (foto)verslag klik hier http://savantas.dnsalias.net/~lsc/pp2/ 
41 26 februari 2005 Kruisland Een "barre tocht" door het Brabantse land: Kruisland bereik je dus het beste via Wouw en niet via Steenbergen. Maar eenmaal op de plaats van het festival aangekomen hebben we ons wel aardig vermaakt, niet in het minst om de ongeremde spreekstalmeester, die er duidelijk zin in had en af en toe zijn eigen feestje vierde! Behalve een redelijk verzorgd optreden gingen we ook nog aan de haal met de eerste prijs "Bloazen noar Poasen". Marius blies met zijn longinhoud de grootste ballon van deze avond! En-zo-is-dat!
42 22 mei 2005 Hulst Na het "debacle" van vorig jaar (zo heb ik het in ieder geval ervaren) was mijne goesting deze keer niet zo groot om opnieuw een Hulster Dweildag mee te maken. Maar misschien moet je soms zo'n dag zo ingaan om het tot een succes te maken. We startten geweldig ergens in de Steenstraat, waar we afwisselend met "Noggus" uit Breda heerlijk zo'n anderhalf uur hebben staan spelen. En bij de bioscoop werd er zelfs op verzoek gespeeld en is er met de pet rond gegaan. Ook weer mede dankzij het weer een topdag!
43 11 juni 2005 Dinteloord  

TE MOOI OM WAAR TE ZIJN ! Klik daarom op onderstaande link !!

www.pinkpanthers.nl

en ga naar   <foto's>  < Dinteloord   11-06-05 >

44 23 juni 2005 Goes Gespeeld tijdens de "zomerborrel" van het personeel van het Oosterscheldeziekenhuis. 
Ongelooflijk, wat een buitentemperatuur! Drie noten blazen en geen droge draad meer aan je lijf. De dames zagen de ijscokar dan ook met lede ogen vertrekken.
45 25 juni 2005 Vlissingen Opgetreden tijdens de havenfeesten in Vlissingen met een wat krappe bezetting. Maar een tevreden publiek en organisatie en dan is het goed!
46 13 augustus 2005 Colijnsplaat Het eerste van drie optredens in één week, zo direct na de zomervakantie. Maar we hebben hier - zeker in de tent - weer naam gemaakt. Het publiek deed goed mee en dan zijn wij ook niet te beroerd om wat "extra uit te pakken".
47 17 augustus 2005 Domburg Tijdens de toeristendagen in Domburg opgetreden in de avonduren. En waar we ook gingen: altijd publiek! Of ze liepen mee, of ze kwamen toegesneld, maar steeds een paar honderd toeschouwers om ons heen! En dat speelt lekker!
48 20 augustus 2005 Yerseke Opnieuw te gast op de "boot van Vette" tijdens de mosselfeesten in Yerseke. "Stevige bries" volgens de weerman, maar lekker uitgewaaid en een mooi slot van onze driedaagse in één week.
49 27 augustus 2005 Philippine Alweer mosselfeesten, maar deze keer aan de andere kant van de tunnel. Overigens heel erg vreemd, dat je bij een bepaald restaurant géén mossels kunt bestellen en de ober je verwijst naar de concurrent. Maar goed, de optredens op de diverse locaties waren weer leuk.
50 14 oktober Arnemuiden Lampionnenoptocht! Bij zo'n "verlichte gang door het dorp" heb je toch al je energie weer nodig: lopen én spelen, zonder een echte pauze. Maar we hebben het weer gered.
51 5 november 2005 Westdorpe En opnieuw gaven we "acte de presence"  in het Zeeuws-Vlaamse Westdorpe.Het was ons bekend dat we als laatste een optreden zouden gaan geven.Desondanks werd ons geduld wel erg op de proef gesteld met een klein uurtje vertraging.Misschien dat we daardoor ook weer wat scherper werden want het was weer een spetterend optreden, gesteund door een volop meedeinend  en meefeestend publiek !!
52 23 november 2005 Sas van Gent Een verrassingsconcert bij een 50-jarige fan, tot tranen toe beroerd!
53 24 november 2005 Goes De komst van Sinterklaas in Huize den Berg hebben we weer muzikaal luister bijgezet. Het is één van de jaarlijkse tradities, waarbij we deze mensen weer een hoop plezier bezorgen. En het was weer allemaal: koffie, bier, negerzoenen en snacks!
54 26 november 2005 Arnemuiden Ook hier was sinterklaas de reden van ons optreden en de rondgang door het dorp; misschien iets te weinig sinterklaasliedjes, waardoor je nogal eens in herhaling moet vallen, maar de dank van Sinterklaas was groot, en de uitnodiging voor volgend jaar duidelijk!
55 november 2005 Goes Wisselende eigenaars van horeca "New Inn" was de reden van een onverwacht optreden in het centrum van Goes. meo op verzoek "You never walk alone!"
56 14 januari 2006 Dinteloord Opgetreden op een gigantisch podium in een nog gigantischer sporthal. De dichtstbijzijnde bezoekers stonden op zo'n 15 meter afstand. Ik ben bang dat wij de zaal qua geluid (we hadden geen versterking) niet voldoende hebben kunnen bereiken. Qua beeld zal het wel goed geweest zijn, gezien de aanwezigheid van een groot scherm.
57 21 januari 2006 Goes Kortstondig optreden verzorgd in de skihut van Conny en Rien t.g.v. de 40e verjaardag van onze trombonist! Het was er gezellig!
58 12 februari 2006 Goes "werrum bloazen" in café "De Ster, op uitnodiging van de Hulster dweilban "Sjores Ambras". Een bomvol café; lekker gespeeld en weer jeugdherinneringen opgehaald met ex-dorpsgenoten! Leuk ze weer eens gesproken te hebben!

    

terug