de manager....
 


 

Een herder hoedt zijn kudde schapen op een veld - ver en verlaten -als hij een nieuwe blinkende BMW in een stofwolk ziet naderen.

De bestuurder, een stoere jongeman, elegant gekleed in een pak van Versace, schoenen van Gucci, een bril van Ray Ban en stropdas van Yves Saint Laurent stopt en loopt op de herder toe.

  "Als ik jou precies vertel hoeveel schapen je hebt, krijg ik er dan eentje van je?",
vraagt hij aan de herder.

De herder kijkt de yup aan en zegt "Oké, waarom niet?".

De yup trekt onmiddellijk zijn laptop van Dell op schoot en verbindt deze via bluetooth met zijn KPN - mobieltje. Hij maakt met een GPRS verbinding met Internet, surft naar de website van NASA en selecteert een navigatiesysteem om zijn exacte positie te bepalen.  

Hij stuurt vervolgens de data naar een andere satelliet van NASA, die het hele gebied scant en hem een ultrascherpe foto stuurt.
De yup opent Adobe Photoshop en stuurt de foto naar een laboratorium in Hamburg dat hem na enkele seconden een e-mail stuurt op zijn Palm Pilot met de bevestiging dat de foto is bewerkt en opgeslagen.

Via een ODBC-connectie maakt hij verbinding met een MS-SQL database en in een sheet van Excel met honderden ingewikkelde formules laadt hij alle data via de e-mail van zijn Blackberry. Na enkele minuten genereert het programma een antwoord van 150 pagina's in kleur en de yup drukt deze af op zijn mini HP laserjet. Hij kijkt de herder aan en zegt: "Je hebt exact 1586 schapen."

"Dat klopt", zegt de herder. "Je mag dus een schaap uitzoeken."

De yup zoekt een dier uit en zet hem in zijn achterbak. Dan zegt de herder: "Hé, als ik jouw beroep raad, geef je me dan het dier terug?"
De yup denkt even na en zegt. "Oke, waarom niet?"


De herder zegt: "Je bent een manager."
"Ongelooflijk", zegt de yup. "Hoe weet je dat?"
"Da's niet zo moeilijk", zegt de herder.

1e:    "Je verschijnt terwijl niemand daarom gevraagd heeft”.
2e:    “Je stelt een vraag waar niemand op zit te wachten”        
3e:    “Je wilt betaald worden voor het antwoord, terwijl ik dat
antwoord allang weet”
4e:    “Je begrijpt geen flikker van mijn werk. Ik had 1585 schapen en een hond.
        En die hond wil ik nu graag terug, hufter!